contact gegevens

Wegwerp oordopjes

Wat zijn Oordopjes?

Oordopjes worden ook wel oorpluggen of oordoppen genoemd en worden gebruikt als gehoorbescherming. Meestal hebben de oordoppen de vorm van een schuimen cilinder maar er zijn ook rubberen doppen die in het oor gebracht kunnen worden. De schuimen cilinders moeten in elkaar worden gedraaid, in de gehoorgang gebracht en dan zetten ze uit en sluiten zo de gehoorgang af voor schadelijk geluid.

Wanneer moet u oordopjes gebruiken?

In alle situaties waar u kort of langduring wordt blootgesteld aan geluiden boven 80 decibel, moet u gehoorbescherming gebruiken om permanente schade te voorkomen. Bij langdurig en veelvuldig gebruik worden meestal gehoorkappen gebruikt die over het oor passen. Als u niet iedere dag de hele dag wordt blootgesteld aan te veel geluid kunt u ook oordopjes of oorpluggen gebruiken. Oordopjes zijn verkrijgbaar met verschillende dempingswaarden zodat u altijd de meest geschikte voor uw situatie kunt vinden. De dempingswaarde kunt u terug vinden in de beschrijviing van de artikelen. SNR waarde is een indicatie, hoe hoger de waarde, hoe beter de demping. Te lage demping geeft kans op gehoorschade. Te hoge demping kan ook gevaar opleveren omdat u dan mogelijk waarschuwingen uit uw omgeving niet hoort. 

Waar moet ik op letten bij oordopjes? 

 • Let voor de demping op de SNR waarde, u kunt daar ook op filteren op onze site.
 • Moet u de oordopjes regelmatig in of uit doen, neem dan oordopjes met een koordje.
 • Let u ook op de verpakking. Sommige artikelen in deze rubriek zijn hervul verpakkingen voor dispensers voor oordopjes.
 • Er zijn oordoppen speciaal voor de voedingsindustrie. Deze bevatten metaal en zijn zo tracebaar.
 • Uit hygiënisch oogpunt is het aan te raden om de wegwerp oordopjes oordoppen earplugs slechts één maal te gebruiken en dan weg te gooien. Rubberen oorpluggen kunnen ook worden schoongemaakt met reinigingsvloeistof.

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4