contact gegevens

Stootpet / stootcap

Soms is er geen gevaar voor vallende voorwerpen en is het dragen van een veiligheidshelm niet verplicht. In die gevallen kan een stootpet of stootcap de kans op hoofdletsel verkleinen. Een stootpet is een stoffen pet met aan de binnenkant een verstevigde schaal ter bescherming tegen stoten, maar niet tegen vallende voorwerpen. De stootpet kan de impact van vallende voorwerpen niet absorberen.

Stootpetten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en maten. Verder zijn er stootpetten met een normale, korte of hele korte klep.

Op stootpetten is norm EN812 van toepassing voor situaties waar de drager het hoofd kan stoten tegen vaste objecten, waarbij er kans is op lichte oppervlakkige verwondingen, zoals schaaf en stootwonden. De stootpet is niet geschikt als bescherming tegen effecten van vallende en/of gegooide voorwerpen alsmede bewegende en/of schuivende massa's of objecten. Bij enige twijfel moet worden gekozen voor een helm die voldoet aan NEN-EN 397. Die kunt u vinden op onze site via deze link.

Een veiligheidshelm beschermt tegen verwondingen en andere blessures aan het hoofd die kunnen ontstaan door stoten of door vallende voorwerpen. In de bouw, op werkplekken waar met hijskranen wordt gewerkt en in productiebedrijven is het dragen van een veiligheidshelm verplicht. Het signaal voor het verplicht dragen van een veiligheidshelm is een blauw bord, met daarop een witte afbeelding van een helm.

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Pagina:
  1. 1
  2. 2