contact gegevens

Oogbescherming

Wat is oogbescherming?

Oogbescherming beschermt de ogen tegen vloeistoffen, gassen, splinters, stof en andere zaken die je niet in je ogen wilt hebben. Meestal worden er speciale brillen gebruikt met plastic glazen. De wat luxere modellen hebben verstelbare pootjes en een instelbare inclinatiehoek.

Wanneer gebruik je oogbescherming?

Kies voor oogbescherming als u uw ogen wilt beschermen en er geen gevaar is voor uw huid. Bijvoorbeeld als er stof of splinters rond vliegen, als er kans is op vloeistofspetters of als u werkt met een laser of UV.

Welke normen zijn van toepassing?

De oogbescherming die wij leveren voldoen aan de algemene geharmoniseerde Europese norm voor oogbescherming EN166. De codering is aangebracht op de glazen en het montuur.

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een veiligheidsbril?

Voor een goede oogbescherming is het belangrijk dat u weet waar tegen u wilt beschermen.

  • - Er zijn ruimzichtbrillen die afgesloten zijn aan de zijkant om stof en vocht buiten te houden.
  • - Er zijn verschillende soorten glazen voor verschillende toepassingen, Onder andere krasvaste en antifog glazen.
  • - Er zijn brillen met gekleurde glazen tegen UV, laser licht of zonlicht.
  • - als u de bril veel draagt is comfort belangrijk. Kies dan voor een bril met verstelbare poten, inclinatiehoek en zachte neussteuntjes.
  • - Er zijn overzetbrillen voor brildragers
  • - Sommige brillen zijn met een standaard sterkte te krijgen. Voor speciale geslepen glazen in de veiliheidsbril kunt u beter naar de opticien gaan.
  • - Voor een langere levensduur van uw bril is goed onderhoud en bescherming nodig. Maak regelmatig uw bril schoon, altijd eerst afspoelen met schoon koud water en berg uw bril op in een passend etui.