contact gegevens

Veiligheidsbril met gekleurde glazen

Een miniem, onzichtbaar metaalsplintertje of een spat van een chemische stof kan pijnlijke en soms onherstelbare oogschade tot gevolg hebben. Ook straling, zoals ultraviolet- en infraroodstraling vormen een niet te onderschatten risico. Hiervoor zijn er brillen met gekleurde glazen.

In eerst instantie moet gekeken worden naar maatregelen die het dragen van een beschermingsbril overbodig maken. Als dit niet mogelijk is, moet de blootstellingstijd worden verkort. In andere gevallen moet de werkgever veiligheidsbrillen beschikbaar stellen. Daarbij heeft hij de keuze uit verschillende soorten en modellen met geharde glazen of glazen van polycarbonaat en met of zonder gekleurde coating. Een goede veiligheidsbril beschikt over een CE-markering en een gebruiksaanwijzing waarin het doel en de bescherming beschreven staan.

Veiligheidsbrillen, overzetbrillen en ruimzichtbrillen beschermen alleen de ogen en zijn alleen geschikt tegen gevaren als(grof) stof, slijpspatten(spaanders) en vloeistofspatten die niet gevaarlijk zijn voor de huid.

  • antifog-coating voorkomt(tijdelijk) beslaan van de brillen
  • een goede veiligheidsbril is hittebestendig en kan tegen spatten van zuren en logen

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3